Lactància

A aquesta secció trobaràs els següents articles de lactància:

 • Causes de dolor en l’alletar que es poden tractar
  Alletar ha de ser sempre una vivència que tant el bebè com la mare gaudeixin plenament. Si enlloc de plaer s’experimenta dolor serà important determinar la causa i fer tot el possible per reconduir la situació i aconseguir una lactància feliç i d’èxit.
  Llegir aquest article
 • Produeixen autèntic calostre les mares que alleten un fill anterior durant l’embaràs?
  A partir d’una recerca es confirma que no existeixen diferències significatives entre el calostre de dones que alleten un fill durant tot l’embaràs i el produït per les dones que no ho fan, sent el seu valor nutricional i immunològic idèntic en tots dos casos.
  Llegir aquest article
 • Lactància materna durant l’embaràs i en tàndem
  Amb l’augment de la durada mitjana de la lactància materna a Catalunya, cada vegada és més freqüent que algunes mares iniciïn un nou embaràs quan encara estan alletant i no volen deslletar el fill anterior. Aquesta pràctica sovint apareix envoltada de mites i tabús, aquest estudi aporta informació fiable i actualitzada sobre el tema.
  Llegir aquest article
 • Butlletins ACPAM
  ACPAM (Associació Catalana pro Lactància Materna) va crear al 1995 el butlletí Lactància Materna amb una periodicitat més o menys anual fins al 2006. Al llarg d’aquests anys aquest butlletí es va convertir en un dels millors recursos de difusió d’informació fiable i actualitzada sobre lactància materna a l’Estat espanyol i encara avui molts dels seus articles segueixen en plena vigència. Podeu consultar-los tots en aquest enllaç.
  Llegir aquest article

Consulta també el temari d’Assessores